Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Beeckestijncross

Voor de derde keer deed ik gister mee aan de Beeckestijncross. Een cross die zo beetje bij mij in de achtertuin plaatsvindt.
Rondom het landgoed Beeckestijn is een mooi parkoers uitgezet over parklanen, bospaden en grasland. Het heuveltje halverwege maakt het nog een beetje zwaar, maar voor de rest is het een redelijk snel parkoers, helemaal wanneer het licht bevroren is zoals gister.

Tot ongeveer 3/4 van de eerste ronde kon ik mee met Jelte Brontsema en Zac Freudenburg. Daarna moest ik ze helaas laten lopen en werd ik gedwongen mijn eigen tempo te kiezen. Jammer, want ik had gehoopt om tot het eind met deze snelle jongens mee te kunnen. Mogelijk dat de lange duurloop van de dag er voor toch nog wat roet in het eten heeft gegooid of misschien het klussen in de kou op donderdag en vrijdag, want echt lekker liep ik niet…maar een goede training was het zeker.

Uiteindelijk werd ik derde, achter Zac en Jelte. Echter de organisatie vond het nodig om Zac in te delen bij de recreanten (Amerikaan die nog niet lid is bij een Nederlandse vereniging) en mij bij de 35+…en zo wonnen Zac, Jelte en ik allemaal in hun categorie…;-)

Foto: www.avsuomi.nl

Comments are closed.