Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciële bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Betere basis

Gister was genieten op het parkoers van de Egmond halve marathon. Mooi zonnig winterweer met een pittig windje, zoals bij Egmond hoort.

In het dorp ging het hard, iedereen probeerde mee te komen met de voorste lopers om zo een goed plekje te verschalken op het strand. Uiteindelijk ging mij dat net iets te hard, maar gelukkig zag ik in mijn omgeving lopers met wie ik de wind dacht te kunnen trotseren (o.a. Noel Keijsers en Fransua Woldemariam).

Foto: Peter Bijkerk || www.peterbijkerk.eu

Op het stand aangekomen viel dat een beetje tegen, al gauw werd duidelijk dat ik tegen de wind in de sterkste van de groep was. Dat vroeg natuurlijk om het nodige kopwerk, gelukkig wist Thijs Feuth na een paar kilometer aan te haken en konden wij enigszins kop-over-kop de klus klaren op het strand. Zo pikte we de groep van Kamiel Maase op, met daarin ook Raymond van den Berg. Met hem jumpte ik de laatste kilometer op het strand weg uit de groep van ongeveer 15 personen, en ik wist zo een definitieve voorsprong op te bouwen op de helft van deze groep. De andere helft, met o.a. Kamiel Maase, haalde mij in de duinen weer in.

Foto: Bram van de Biezen

In de duinen moest ik even bijkomen van alle tegenwind. Ik liep samen met Raymond en Wim Nieuwkerk. Echter zij liepen op ongeveer 8 kilometer voor het eind bij mij weg. 3 kilometer later pikte ik gelukkig Raymond weer op en liepen we samen, zij aan zij, Egmond binnen.
Op de befaamde Bloedweg (steile weg omhoog het dorp in) begonnen we in te lopen op een paar lopers voor ons. Op 800 meter voor het eind kwam de Belg, Frédéric Collignon, hard over ons heen. Ik wist aan te klampen en zo Raymond te lossen. Tegen de laatste helling voor de finish kon ik Kamiel Maase en Karl de Raeymaecker (Belg) voorbij lopen en in de laatste honderd meter lukte het mij om Wim Nieuwkerk te achterhalen.

Uiteindelijk werd ik 29ste in totaal, 1ste 35plusser en liep ik een tijd van 1.11.02. Hiermee was ik dik tevreden, het doel was onder de 1.13 om in ieder geval mijn beoogde marathontempo te halen.
Kijkend naar mijn voorbereiding op de marathon van Amsterdam (2010) lijk ik nu een betere basis te hebben voor Rotterdam…

Foto: Peter Bijkerk || www.peterbijkerk.eu

Klik hier voor alle uitslagen.

Comments are closed.