Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

NK cross: 13de!

De bossen rondom Hellendoorn en Nijverdal vormden vandaag het decor van de NK cross. De organisatie was er in geslaagd om een prachtig parkoers uit te zetten.

Na een snelle start, om een goede uitgangspositie te hebben voor de rest van de wedstrijd, bleef ik lang in de voorste linie van de race lopen.

Foto: Thomas Wamsteker

Foto: Loopkrant.nl

Na 2 rondes liep ik op een derde plaats. Langzaam aan kwamen de favorieten langszij, maar veel later dan ik had verwacht.

Foto: Thomas Wamsteker

Na 3 rondes volgden nog 4 rondes van ongeveer 2 km, deze kon ik in een mooi constant tempo lopen en uiteindelijk wist ik met een goede eindsprint te finishen op een 13de plaats.
Na mijn 30km van vorige week was ik hier meer dan dik tevreden mee.

Foto: Thomas Wamsteker

Klik hier voor de rapportage van Studio Sport.
Klik hier voor alle uitslagen.

Comments are closed.