Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Dik persoonlijk record

Vandaag was de 34ste Groet uit Schoorl Run. Voor het eerst liep ik daar de 30 km als voorbereiding op de marathon van Rotterdam.

Samen met mijn loopmaatjes Imo Muller, Michiel Hulleman en Hidde Tangerman vormde ik vanaf het begin een groepje. Imo en Michiel deden mee aan de halve marathon, deze startte gelijk met de 30km en het parkoers was tot en met 18km gelijk, dus wij konden mooi samen lopen.
Een paar seconden achter ons liep onze ploeggenoot Emiel Pieterse. Hij liet ons bij de start een beetje gaan, aangezien wij op een schema van tussen de 1.11 en 1.12 waren vertrokken; 3 minuten sneller dan zijn pr, achteraf had hij mogelijk toch een eind met ons mee gekund, want Emiel wist uiteindelijk te finishen in een ruim pr van 1.12.39!

Gedurende de wedstrijd vormde Imo, Michiel, Hidde en ik een mooi treintje en we wisten diverse lopers te achterhalen. Het parkoers was pittig met veel hoogteverschillen en af en toe stond er ook een straf windje.
De eerste 10, relatief vlakke, kilometers gingen in 33.46. Op 15km kwamen we door in 50.50 en op 16km versnelde Imo om zijn eindtijd aan te scherpen. Michiel probeerde in het kielzog mee te komen, wat ten dele lukte. Hidde en ik hielden ons aan het beoogde 30km-tempo van ongeveer 3.25 per km.

Op 21,1 km kwamen Hidde en ik door in 1.11.53. Imo en Michiel waren toen reeds gefinisht, beide in een pr van respectievelijk 1.11.04 en 1.11.30!

Op de onverharde delen en de heuvels liep ik wat sterker dan Hidde en op de vlakke stukken en afdalingen kwam Hidde beter uit de voeten.
Iets voor 25km kwamen we tussen recreanten te lopen die wij inhaalde, een wat rommelig moment en organisatorisch niet echt handig gekozen. Het 25kmpunt passeerde wij in 1.26.00, dit punt was volgens mijn Garmin 100 meter te ver.

In de laatste 5km waren Hidde en ik wat aan het stuivertje wisselen, in de afdaling op de laatste 2km moest ik Hidde helaas laten gaan omdat ik toch merkte dat mijn benen stijf waren geworden en ik geen kramp wilde riskeren. Op zich jammer dat we niet tot het einde konden strijden, echter volgens mij wel een verstandige keus want ik heb tijdens deze wedstrijd uiteindelijk geen kramp gehad. Verder liep ik een dik pr, met 1.43.17 was ik ruim 3 minuten sneller dan afgelopen september tijdens de 30 van Amsterdam Noord! Hidde zat 8 seconden voor mij.

Comments are closed.