Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciële bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Nog anderhalve week!

Nog anderhalve week en dan is de marathon van Rotterdam! Deze week zit ik nog redelijk in de omvang, maar het aantal kilometers neemt al wel wat af. Ik voel de vermoeidheid van vorige week nog wel wat in de benen (week van ruim 170km), maar de massage van gister heeft goed uitgepakt.

Afgelopen weekend heb ik een hele mooie training kunnen draaien door in mijn lange duurloop 3 keer een 5km in marathontempo te doen. In totaal liep ik 35km en de 5km’s gingen in 17.02, 17.10 en 17.01. Het kostte wel wat moeite om bij de 2de en 3de 5km het juiste tempo op te pakken, de benen worden toch wat stijf wanneer je 20km onderweg bent…maar na 2 km (in 3.30/km) ging het tempo toch weer richting 18km/u, ondanks een straf windje en hier en daar een viaduct.
Gelukkig werd ik bijgestaan door mijn ‘fietser’: Michel. We hebben even geoefend met de drankjes en het tempo, dat ging hartstikke goed. Halverwege elke tempo dronk ik 250ml bij wijze van training, in de marathon zal ik dit ongeveer na elke 5km doen.
Het is altijd weer even zoeken naar het juiste drankje. Echter vorige week kocht ik tijdens mijn lange duurloop onderweg Aquarius Hydration Lemon, deze kant-en-klare drank dronk lekker weg en ik ga hem iets verdunnen, zodat de benodigde aantal koolhydraten net onder de 6% komt. Samen met 2 SIS gelletjes moet ik dan voldoende vocht en energie tot mij krijgen om een PR te kunnen lopen en hopelijk de kramp de baas te zijn.

Michel zal mij gedurende de marathon op de fiets begeleiden, een mooie uitdaging en voor hem wordt dat natuurlijk genieten. Als het goed is zal hij, naast mij, de wereldtop dames zien lopen…hopelijk kan ik ze bijhouden.
Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

One Response to “Nog anderhalve week!”

 1. JenJ Says:

  Hoi Casper,
  Heel veel succes morgen in Rotterdam en maak er een mooie wedstrijd van.
  We zijn erg benieuwd wat voor mooie tijd je gaat lopen.
  Denk aan de ontspanning tijdens het lopen dan komt het helemaal goed.
  Gr. en l,
  Vanuit À JenJ