Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciële bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Slechte generale

Afgelopen zondag heb ik in Veldhoven de halve marathon gelopen. Aan de start een topveld met jongens tussen de 1.04 en 1.08…alle kans op een PR, ook gezien de vorm waarin ik verkeer.

Foto: Jim Jimiz

Maar helaas, het liep anders…de eerste km kon ik de kopgroep nog volgen, daarna moest ik ze laten gaan…5km lang heb ik ze in het vizier gehad, maar er viel niemand terug. Dus toen volgde een eenzaam en inspiratieloos vervolg over het zeer bochtige parkoers.
Na 14 km werd ik ingehaald door de Belg Bart Lieckens, echter na een gelletje en 2 minuten in de slipstream te hebben gelopen viel het tempo terug. Ik nam over en heb Lieckens niet meer gezien.
Gelukkig kon ik het tweede deel van de wedstrijd weer iets versnellen, maar veel leverde dat niet op. Ondanks dat er weinig wind stond had ik toch het gevoel steeds tegen de wind in te moeten boksen. Waarschijnlijk was ik er nog niet helemaal klaar voor, mede ook gezien het aantal kilometers die ik had gelopen de dagen voor de wedstrijd (een week van 160km)…uiteindelijk finishte ik als 7de en 3de 35+ er in een tijd van 1.10.47…echter het parkoers was 120m te lang.

Onder het mom van een slechte generale zie ik de marathon van Rotterdam met vertrouwen tegemoet, want de juiste vorm is zeker aanwezig. Gister heb ik in een duurloop van een uur een tempoblok kunnen doen van 10km in 34.20;-)

Uitslag:
1. Said Ouguerd (Marokko) 1.07.04, 2. Guy Fays (België) 1.07.18, 3. Timothy Karanu (Eindhoven Atletiek) 1.07.59, 4. Saaid Ribag (Marokko) 1.08.00, 5. Gunter Geens (België) 1.08.02, 6. Bart Lieckens (België) 1:11:00, 7. Lander Van der Spikken (België) 1.12.05, 8. Ajroud Abdelilah (Marokko) 1.15.33
M35: 1 Fransua Woldemariam (Zuidwal) 1.07.57, 2. Eric Gerome (België) 1.08.23, 3. Casper Dirks (Phanos) 1.10.47

Comments are closed.