Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciële bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Teleurstelling

Gister was een grote teleurstelling…helaas moest ik na ongeveer 27 km uitstappen tijdens de Rotterdam Marathon.

Na een prima start met een eerste 5km van 17.16 kon ik aanhaken bij de groep van Hilda Kibet. In deze groep liepen de eerste dames met twee hazen en nog flink wat mannen die allemaal het vizier hadden op een tijd van rond de 2.25.

De tweede 5km ging wat sneller, de haas van Hilda had iets goed te maken, en we kwamen door in 16.55.
De volgende 5km ging uiteindelijk in ongeveer het beoogde tempo, echter wel met de nodige tempowisselingen. Toch lukte het om te volgen (17.14).
Tot 20km laag ik strak op schema 2.25 met een doorkomst van 1.08.36 (5km: 17.07), dit gold ook voor de halve marathon: 1.12.34.
Echter daarna ging het mis, in de opvolgende 5 tot 6km kreeg ik 3 keer kramp in mijn kuit en heb ik even zo veel keer langs de kant gestaan om te rekken…toch lukte het nog om een 5km te lopen van 17.55 … daarna zakte het tempo dusdanig in en bleef het kramp gevoel aanhouden dat ik ben uitgestapt…helaas…later meer!

2 Responses to “Teleurstelling”

 1. Rene vd Meer Says:

  Hé Casper,

  Wat een radiostilte na de teleurstelling van Rotterdam. Je bent toch wel weer aan het lopen? Wat is je planning voor 2011?

  Groet,
  René

 2. casperdirks Says:

  Hoi Rene,
  Bedankt voor je bericht en je getoonde belangstelling.
  Aansluitend op Rotterdam ben ik een maand op reis geweest in Australië. Vandaar de ‘radiostilte’…ik ben zeker nog aan het lopen, in ieder geval deze zomer wat baanwedstrijden gecombineerd met een 10km op de weg. Richting het najaar weer wat langere afstanden, mogelijk ook nog een keer een marathon. Alleen daar ben ik nog niet helemaal over uit, aangezien ik ook graag de NK cross wil lopen en een snelle tijd wil neerzetten op de halve marathon.
  Groet, Casper