Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciële bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Down Under

Men vroeg zich al af of er nog gelopen werd na de teleurstelling in Rotterdam. Maar ondanks dat ik mij nog steeds afvraag of ik wel gemaakt ben voor de marathon, ben ik zeker niet gestopt.

Aansluitend op Rotterdam ben ik op reis geweest in Australië. We zijn in een camper van Perth naar Darwin getrokken. De westkant van Australië is prachtig en afwisselend, alleen niet heel geschikt op lekker te trainen. Ook liet ons reisschema dit lang niet altijd toe. Echter ik heb af en toe wel kunnen lopen en toen met name kwaliteit gedaan (stevige tempo’s: o.a. een keer 250m-tjes op de weg in 36”).
Achteraf een goede keus, aangezien ik voor a.s. zaterdag door mijn club Phanos ben opgesteld voor de 1.500m tijdens de Europa Cup in Belgrado. Dit zijn altijd mooie en leuke wedstrijden en wilde ik zeker niet missen.

Voor mij is deze Europa Cup meteen de aftrap van het baanseizoen. Aansluitend loop ik waarschijnlijk tijdens de NK teams (afstand nog onbekend) mijn tweede baanwedstrijd. Vervolgens zoek ik nog wat baanwedstrijden uit om mij te plaatsen voor het NK.
Dit zullen afstanden zijn tussen de 1.500 en 5.000 meter. Mogelijk combineer ik dit met een paar 10km’s op de weg. In de nazomer wil ik ook graag nog een goede halve marathon neerzetten en mogelijk dat ik dit jaar nog een marathon plan. Of het Amsterdam wordt weet ik nog niet, aangezien dit een krappe planning wordt aansluitend op het baanseizoen.

In ieder geval ga ik in 2011 proberen weer wat pr’s te lopen en ga ik een paar goede klasseringen neerzetten op de verschillende NK’s (baan, halve marathon en cross)!

Comments are closed.