Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

5.000 in Wageningen

Tijdens het loopgala in Wageningen liep ik vandaag de 5.000 meter. Ik verscheen niet heel erg uitgerust aan de start en ook de motivatie was niet 100% aanwezig. Echter deze wedstrijd wordt altijd zo goed en leuk georganiseerd dat ik er graag kom en op het moment dat het startschot klonk zat ik toch goed in mijn vel.

Tijdens het lopen wordt vaak muziek gedraaid en dat heeft toch een stimulerende werking, in het begin liep ik achteraan in de groep, echter na 2 rondjes kon ik toch wat doorschuiven.
Met een doorkomst van 6.05 op 2.000m lag ik nog op koers voor een lage 15 minuten.
Na 3.000m moest ik het tempo toch wat laten vieren en met 2 keer een 77 op de volle ronde verloor ik te veel tijd.
Echter met een mooie laatste 600m wist ik de schade te beperken en kon ik Rens Dekkers van mij afschudden.

Mijn eindtijd werd 15.20 en vooraf had ik hiervoor voor getekend. Nu nog zorgen dat de rondetijden na 2/3 race niet oplopen en een sub 15 moet lukken dit seizoen!

Comments are closed.