Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Grachtenloop Haarlem

Twee dagen na de 5.000 meter in Wageningen liep ik gister de Grachtenloop in Haarlem. Niet heel ideaal, maar toch leuk om mee te doen, helemaal omdat mijn sponsor Run2Day Haarlem een nieuw tenue voor ons had en in mijn nieuwe stad is het natuurlijk sowieso leuk om aan dit evenement mee te doen.


Foto: Aktiefoto.nl

Aan de start stond ook Tom Wiggers, sinds kort ook Haarlemmer. Tom ging er al snel vandoor en ik heb vanaf het begin mijn eigen race gelopen.
De eerste ronde van 5km ging redelijk goed, echter het eerste deel van de tweede ronde ging moeizaam. De klinkers in de stad, de bruggetjes en keerpunten begin je dan toch te voelen, wat dat betreft is de Grachtenloop een echte stadsloop. Gelukkig hoort daar ook een hoop gezelligheid bij in de vorm van enthousiaste toeschouwers en dat werkt natuurlijk enthousiasmerend.
Doordat ik de laatste 2km weer wat kon aanzetten werd de eindtijd 32.33 en werd ik tweede achter Tom Wiggers.

Comments are closed.