Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Goede training

De afgelopen 2 weken heb ik goed kunnen trainen. Vorige week zelfs 130km gehaald met 12 trainingseenheden. Per training geen grote omvang, maar ik heb expres de frequentie laten toenemen om zo de voorbereiding op het wegseizoen te laten starten: NK 10km, 10×10 Winschoten, Singelloop Utrecht, NK halve marathon en met als toetje de marathon van A’dam.

Maar eerst nog het NK baan (1.500m) en een aantal andere baanwedstrijden: A’dam Open (800m of 1.500m), Trackmeeting Utrecht (3.000m), Heiloo (5.000m) of Zaandam (10.000m) en Merksum (1.500m of 5.000m).

Met het oog op de 1.500m die ik zal lopen tijdens de NK baan heb ik de afgelopen periode wat kortere en intensievere tempo’s gedaan. Hierbij heb ik een gekozen om met enige regelmaat 5 x (300-200) te doen (met P:1′ en SP: 2′) om zo mijn vorm te kunnen monitoren.
Hierin zat een duidelijke stijgende lijn, ik begon met gemiddeld 48″-32″ en afgelopen dinsdag gingen ze gemiddeld in 47″/46″ en 30 (met uitschieters van 45″ en 28″). Dinsdag deed ik vooraf tevens een 2.000m in 5.59.
Kortom een goede training die de puntjes op de i heeft gezet voor a.s. zaterdag…doel: finaleplaats!

Comments are closed.