Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

NK: nog anderhalve week

Nog anderhalve week en dan is het Nederlands kampioenschap baanatletiek in het olympisch stadion. Vorig jaar heb ik het NK laten schieten, aangezien ik mij toe volledig richtte op de wegatletiek om uiteindelijk de marathon van Amsterdam te lopen. Dit jaar doe ik wel een baanprogramma, om zodoende mijn snelheid te onderhouden.

Helaas heb ik dit jaar op de 1.500m nog geen goede tijd neer kunnen zetten, maar gelukkig was mijn huidige SB (4.01.50) wel voldoende om mij te plaatsen voor het NK.

Op zaterdag 30 juli loop ik de series (14.00 uur) en ik ga mijn best doen om mij te plaatsen voor de finale op zondag 31 juli (13.20 uur). Dit houdt in dat ik in de top 4 van mijn serie moet finishen of ik kan mij plaatsen door bij de 4 tijdsnelsten te eindigen. Een hele opgave, want op dit moment staan er 14 jongens met een SB van onder de 3.50 op de lijst en in de finale mogen slechts 12 deelnemers meedoen.

Echter het is leuk en toch altijd weer bijzonder om mee te doen aan het NK en daarom ben ik er op 30 juli dan ook weer graag bij.
Deze week en begin volgende week zet ik qua training nog even de puntjes op de i en dan ben ik er klaar voor!

Comments are closed.