Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Goed gevoel

Afgelopen vrijdag liep ik tijdens de Trackmeeting in Utrecht een 3.000m. Ik ging van start met het idee van een trainingswedstrijd, aangezien ik deze week flink wat omvang zou maken (+/-145km) en ook afgelopen woensdag een stevige baantraining had gedaan.

Ik startte rustig, de eerste kilometer ging in 3.02, vervolgens schoof ik wat door in het veld en kon ik aanhaken bij Hidde Tangerman en Benjamin Romkes. De tweede kilometer liep ik in 2.57. Aansluitend wist ik nog verder te versnellen en kon ik Ries van Zon achterhalen, die op kop liep. Met een slotkilometer van 2.51 kwam ik uit op 8.50. Hiermee was ik dik tevreden, zeker gezien het gemak waarmee ik deze tijd kon neerzetten en ook het feit dat ik de wedstrijd winnend afsloot.
Kortom ik heb er een goed gevoel aan over gehouden. Nog 1 stevige trainingsweek en dan knallen in Merksem op een 5.000m en een week later tijdens de NK 10km in Tilburg.

Comments are closed.