Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Toch tevreden

Afgelopen zaterdag liep ik mee op de 1.500m tijdens het NK baanatletiek in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Ik zat in de eerste serie van de 2 series die werden gelopen om de finale te kunnen halen. Dat laatste was mijn doel, helaas is dit niet gelukt.

Kijkend naar het verloop van de race en de jongens die ik achter mij wist te houden ben ik toch tevreden.
Onze serie ging niet snel en het was dan ook een echte tactische race, waarbij ik de nodige rust en geduld wist op te brengen.
Op 600m voor het eind kwam er een klein gaatje aan de binnenkant waar ik in dook en daardoor verkreeg ik een goede uitgangspositie voor het slot van de race.
Uiteindelijk werd er vanaf 500m voor het eind versneld en ik kon goed aansluiten bij de snelle jongens. Op nog 250m te gaan moest ik de eerste 6 laten lopen. Theoretisch maakte ik toen nog kans op de finale, aangezien de 4 tijdsnelsten ook door zouden gaan. Met deze gedachte in mijn hoofd wist de 7de plek tot het einde te handhaven, alleen in de tweede serie werd een fractie sneller gelopen waardoor ik de finale net miste.
Maar met een laatste 500m van 72”/73” en het feit dat ik tot op de streep hard kon doorlopen stelde me toch tevreden.

Klik hieronder voor een filmpje van de race (bron: Losse Veter).

NK: 1500m mannen serie 1 from Losse Veter on Vimeo.

Comments are closed.