Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Brons!

Op 4 september won ik de bronzen medaille tijdens het NK 10km in de categorie 35+. Ik mocht het podium delen met Roger Smeets (goud) en Noel Keijzers (zilver). De tijden waren niet spectaculair, want het weer zorgde ervoor dat het warm en benauwd was.

Na een slechte start, doordat in het startvak allerlei mannen voor mij stonden die maximaal 15 km/u kunnen lopen kon ik pas na 250 meter een beetje gas geven. Hierdoor miste ik de aansluiting vooraan en was het in het begin een soort inhaalrace.
Na een kilometer kwam ik een beetje in de juiste positie en ik hoopte na 5km wat te kunnen versnellen. De eerste 5km ging in 15.55, mijn doel sub 32′ was dus nog haalbaar.
Echter het tweede deel van de race was parkoerstechnisch iets lastiger en ook het warme benauwde weer zorgde ervoor dat een versnelling niet mogelijk was.
Na een paar trage kilometers kon ik het tempo in de laatste 1,5km weer wat oppakken en met een goede laatste 500m kwam ik tot een tijd van 32.24 en een derde plaats in mijn categorie.

Comments are closed.