Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciële bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Goede training

Vorige week zaterdag reisde ik weer af naar België, Merksem in dit geval.

In de planning lag een snelle 5.000m, helemaal gezien het goede verloop van een 3.000m twee weken er voor. Echter het liep een beetje anders, de afgelopen 2 weken waren de kilometers er flink in gehakt en het herstel liet lang op zich wachten. Eigenlijk kwam Merksem net een paar dagen te vroeg.

Ik wilde de race vergelijkbaar laten verlopen als de 3.000m in Utrecht…progressief dus. Vooraf had ik de race in drieën verdeeld en elke 1/3 van de race wilde ik iets versnellen.
Na 1.000m kwam ik in 3.02 door, prima dus. Daarop volgde nog 1,5 ronde in tempo 73/74, dat was ook goed. Echter daarna kon ik het tempo alleen maar handhaven, een versnelling zat er niet in en na 6 ronden liepen de rondetijden verder op. Op 3.000m kwam ik in 9.12 door, gelukkig wist ik in de laatste 600m weer wat te versnellen en met een mooi slot van 200m’s in 37-34-29 wist ik als zesde te finishen in 15.21. Net een seconde boven mijn SB en ik beschouw deze wedstrijd maar als een goede training.

Afgelopen dinsdag ging het gelukkig weer goed op mijn LDL, 30km in 2.04…hopelijk beleef ik a.s. zondag mijn piekmoment tijdens de NK 10km in Tilburg.

Comments are closed.