Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Mooie trainingsweken

De afgelopen weken heb ik een mooie reeks aan trainingsweken kunnen noteren. Na onze reis in Australiƫ had ik wat moeite om de draad weer op te pakken (wat verkoudheden, Tess die ons iets meer slapeloze nachten bezorgde en een keer flink door mijn enkel gegaan). Maar de afgelopen 9 weken heb ik een mooie omvang kunnen maken, met als hoogtepunt qua kilometers afgelopen week: 160km.

De komende 4 weken loop ik nog een 10km (Singelloop Utrecht), NK halve marathon (Bredase Singelloop) en als toetje de NK marathon (Amsterdam Marathon).
Deze weken zullen in het teken staan van marathon specifieke tempo’s en de omvang zal iets terug lopen.

Comments are closed.