Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Winst in Winschoten

Met een team van 7 man stonden wij als Bramsterdammers aan de start van de 10x10km van Winschoten. Ons doel was winnen en mogelijk het parkoersrecord pakken.
Echter doordat we maar met 7 man waren moesten er 3 lopers 2 keer lopen, deze helden waren: Emiel, Jelte en Tom.

Het warme weer zorgde onderweg voor een waar slachtveld, hoe verder we in de wedstrijd kwamen hoe meer mensen om ons heen aan het wandelen waren of werden afgevoerd per ambulance. Echter velen van hen deden niet mee aan de estafetteloop, maar zij liepen 50 of 100 km: petje af!

Halverwege moesten we de koppositie afstaan aan het team van Runnersworld Groningen en leek het erg spannend te worden. Echter in het tweede deel konden we deze achterstand goed maken en we wisten zelfs flink uit te lopen.

Helaas was door de hoge temperatuur het parkoersrecord niet haalbaar, uiteindelijk kwamen we 4 minuten tekort. Volgende jaar komen we terug met een team van 10 man, hopelijk werkt het weer dan ook een beetje mee en dan is een parkoersrecord zeker haalbaar.


Foto: Bjorn Paree

PS: Zelf liep ik als achtste loper 33.23, naar omstandigheden prima. Emiel Pieterse ontbreekt op de foto, hij liep 2 etappes.

Comments are closed.