Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Rome: puntjes op de i

Afgelopen weekend was ik in Rome, heerlijk genoten van de sfeer in deze mooie en leuke stad. Ook was het perfect trainingsweer…niet te warm en niet te koud. Ik heb 3 mooie trainingen kunnen doen om de puntjes op de i te zetten voor a.s. zondag (marathon van Amsterdam).

Op zaterdag heb ik een heuveltraining afgewerkt om nog wat extra power in de benen te krijgen en op zondag mijn laatste lange duurloop langs de Tiber met daarin 2 serieuze tempoblokken van 10 en 5 km. Qua tempo kon ik net iets sneller lopen dan het beoogde marathontempo en dat ging gelukkig erg makkelijk: 33.55 en 16.45. Ook het herstel was goed en snel. Op Maandag stond een herstelloop op het programma die ik in een rustig tempo heb afgewerkt.

Nog een paar ontspannen trainingen, goed uitrusten en dan ben ik er klaar voor.

Comments are closed.