Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Weer brons

Afgelopen zondag was de NK halve marathon in Breda tijdens de Bredase Singelloop. Onder zeer zomerse omstandigheden gingen wij om 14.00 van start.
Het doel was onder de 1.10 te finishen, maar gezien het warme weer moest ik deze doelstelling bijstellen.

De eerste 10 kilometers gingen in een prima tempo van 33.22 en op 15km kwam ik door in 50.35. Daarna kreeg ik wat meer verval, echter ik bleef wel mensen inhalen…dus de warmte sloeg toe. Helaas kreeg ik in de slotkilometers wat last van mijn rechter kuit, wat resulteerde in kramp op 250m voor de finish. Ik moest even stoppen om te rekken en dat kostte mij mijn zilveren plek. Roy van Zon wist te profiteren van mijn noodgedwongen stop en uiteindelijk finishte ik als derde in mijn categorie (35+) op 5 seconden achter Roy in een tijd van 1.12.12.
Jammer van de kramp, hierdoor verloor in ongeveer een halve minuut, maar gelukkig stond ik toch nog op het podium. Net als een maand er voor tijdens de NK 10km.

Het herstel na afloop verliep goed en zo kon ik als training nog flink wat kilometers uitlopen. Over 1,5 week is de Marathon van Amsterdam, tevens het NK…ik heb er zin in!

Comments are closed.