Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciële bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Eerste test na A’dam: 7 Heuvelenloop

Op 20 november liep ik de Zevenheuvelenloop, een van de mooiste wegwedstrijden van Nederland.
Na een vlotte start moest ik wat terug in tempo. Aansluitend wist ik dit goed vol te houden en op 5 km kwam ik door in 16.33. Het glooiende parkoers kostte me toch wat meer moeite dan de voorgaande jaren, waarschijnlijk nog wat naweeën van de marathon. Op 10km was de tijd: 33.22
Het laatste stuk heuvel af wist ik het tempo weer wat op te voeren. Uiteindelijk finishte ik in 50 minuten precies, niet bijzonder, maar ook niet heel slecht gezien de herstelperiode na Amsterdam. Een mooie trainingsloop en een mooie test waar ik sta op dit moment.

Comments are closed.