Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Egmond 2012

Gister liep ik de openingsklassieker van het jaar: de Egmond halve marathon.
Na een rustige start door het dorp probeerde ik op het strand het juiste tempo te vinden. Na een kilometer of 6 lukte dit en kon ik wat in lopen op het groepje voor mij.

Foto: Ernst van Beekhuizen

Na het klimmetje van het strand de duinen in moest ik wel even bijkomen, maar toen de paden weer een beetje vlak werden kon ik toch aardig door lopen.
Helaas sloeg op 12 km de kramp weer toe, dit maal in beide kuiten. Wanneer ik mijn tempo liet zakken onder de 16km/u ging het goed, alleen dit ging natuurlijk ten koste van een snelle eindtijd.
Na 6 km te hebben ‘getrimd’ kon ik het tempo weer een beetje oppakken en aansluiten bij een paar snelle veteranen. Hierdoor wist ik het laatste stuk toch nog redelijk vlot te finishen. De eindtijd van 1.15 was niet bijzonder.
Gelukkig wisten een paar loopmaatjes van mij wel snel te finishen met Michiel Hulleman als grootste uitblinker in een persoonlijke toptijd van 1.09: van harte!

De anderen liepen:
Erik Negerman: 1.06
Jelte Brontsema: 1.09
Imo Muller: 1.11
Herman Leeman: 1.12
Emiel Pieterse: 1.12
Theo Stelling: 1.15
Ernst van Beekhuizen: 1.16

Comments are closed.