Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Power

De power is weer terug. Gister liep ik de Beeckestijncross en na een behouden start wist ik de wedstrijd winnend af te sluiten in een tijd van 32.13 (9,3km). Dit is ruim een halve minuut sneller dan vorig jaar.

Vanaf de start werd hard vertrokken door een viertal lopers. Ik begon rustig aan en na de eerste ronde kwam ik als vijfde door in 10.51 (3,1km). Vanaf dat moment had ik de aansluiting bij Herman Leeman, een van mijn trainingsgenoten in A’dam. Al snel kon ik de overige 4 koplopers achterhalen en na een lichte demarrage, halverwege de tweede ronde, wist alleen Lucas Nieuweboer mij te volgen. De tweede ronde kwam ik door in 10.37, en Lucas had toen de kop weer overgenomen.
Na de een-na-laatste heuvel (elke ronde 2 heuvels) in de laatste ronde kon ik nog wat versnellen en over het grasveld wist ik echt het verschil te maken, in het tweede deel van de laatste ronde liep ik uiteindelijk 18 seconden bij Lucas weg (laatste ronde in 10.47).
In de laatste 100 meter had ik nog tijd om een high-five te maken met mijn dochtertje Tess. Samen met Aleid had ze mij elke ronde flink aangemoedigd en riep ze al klappend in haar handen: “Hup hup papa, looopuuun!!!”

Klik hier voor de hele uitslag.

Comments are closed.