Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

WinterWonderLand

Gisteren vond de 35ste Groet uit Schoorl Run plaats. Voor het eerst liep ik de halve marathon. Eerder had ik al een paar keer meegedaan aan de 10km en de 30km.
De winter had het decor van de wedstrijd een sprookjesachtige glans gegeven. In de ochtend was nog een beetje verse sneeuw gevallen, zodat de organisatie nog een keer over het parkoers moest om het sneeuw vrij te maken.

Na een redelijk vlotte start vond ik samen met Luc Kortwaar (deelnemer 30km) een mooi tempo (16.50 op 5km). Echter na 6,5 km gingen we heuvel op en moest Luc lossen. De 10km ging in 34.05 (2de 5km in 17.15). Achter in de bossen waar je echt 1 bent met de natuur (en de kou) was het genieten, ik liep alleen, maar achter mij kwam een groepje van vier met Luc daar weer bij. Net toen ze konden aansluiten gingen we heuvel af en kon ik, als haast vanzelf, het tempo wat opschroeven en wist ik het groepje te
lossen.

Foto: Thijs Feuth

Toen volgde er een gedeelte richting de zee, hier was de wind goed te voelen en dat ging ten koste van het tempo (15km in 51.34 (3de 5km in 17.29))…weer kwam Luc nabij, samen met Ralph Apeldoorn. Alleen Ralph wist mij te achterhalen en samen liepen we Groet binnen.
In het dorp wisten we het tempo wat op te voeren (4de 5km in 17.08) en in de laatste km kon ik nog echt een beetje te versnellen (3.10). Op de laatste 200 meter kwam ik nog dichtbij de Belg Karl de Raeymaecker, uiteindelijk finishte ik als 12de en als 3de Nederlander in 1.12.27. Dik tevreden want het doel was sub 1.13 en met deze pittige omstandigheden was mijn eindtijd veel sneller dan ik had gehoopt.

Mijn loopmaatjes zette ook mooie tijden neer:
Erik Negerman: 30.22 (10km)
Jelte Brontsema: 31.07 (10km)
Jeroen Veldhuis: 31.23 (10km)
Theo Stelling: 34.46 (10km)
Fa Adda: 38.13 (10km)
Jeen Kempenaar: 38.43 (10km)
Emiel Pieterse: 1.49.25 (30km)

Klik hier voor alle uitslagen.

2 Responses to “WinterWonderLand”

  1. Saskia Says:

    dat klinkt goed!
    nog grootse plannen?

  2. Casper Says:

    Zeker, tweede paasdag de Utrecht marathon!