Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

CPC: 1.10.22

Vandaag liep ik voor de vijfde keer mee tijdens de City Pier City (CPC) loop in Den Haag.
Het was aangenaam lenteweer, er woei een licht briesje en er waren een hoop goede lopers. Ideale omstandigheden om hard te lopen.

Foto: Jan Schellekes

Na een relatief rustige start in vergelijking met de rest, wist ik op 5km aan te haken bij een mooi groepje met o.a. Erik Niemeijer en Anton Costeris. Meteen deed ik wat kopwerk en gedurende de tien kilometer die volgde voelde ik mij sterk.
Helaas kreeg ik rond 16 km een dipje en dat kostte mij de aansluiting in de groep. Even viel ik terug in een tempo van 16,5-17km/u, terwijl daarvoor het gemiddelde op 18 km/u lag. Ik heb mij door de straten van Scheveningen heen geworsteld en gelukkig ging daarna het parkoers iets naar beneden. Daar kon ik van profiteren en ook kon ik aanhaken bij de lopers die mij inhaalde.
Vanaf 18km wist ik weer het voortouw te nemen in het groepje en ook haalde we weer mensen in.

Met een laatste snelle kilometer wist ik te finishen in 1.10.22, 10 seconden achter Erik en achteraf bleek dat ik 2 directe concurrenten voor het 35+ klassement in de laatste kilometer van we af wist te schudden. Ik werd uiteindelijke derde 35+-er.

Kijkend naar de laatste anderhalve week moet ik tevreden zijn, tot afgelopen donderdag voelde ik mij al een week niet fit. Echter gezien het mooie weer en wanneer ik het dipje op 16km had kunnen voorkomen was een sub 1.10 mogelijk geweest…

Voor de marathon was dit een prima generale. Nog 4 weken lekker trainen en dan op tweede paasdag knallen in Utrecht!

Comments are closed.