Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

Zwaar weer

Gister liep ik de Jaarbeurs Utrecht Marathon. De weersomstandigheden waren pittig: regen en harde wind. Zwaar weer dus!

De eerste 5km liep ik mee in het groepje met een beoogde eindtijd van 2.22. Aangezien het eerste deel van de marathon tegen de wind in zou zijn leek mij verstandig om dit stuk niet alleen te lopen. Zij startte behoudend en dat kwam mij goed uit.


Foto: Bjorn Paree

De eerste 5km ging in 17.05. Daarna liet ik mij iets terug vallen en kwam ik op 10km door in 34.30. Echter de consequentie was dat ik in mijn eentje moest lopen. Halverwege liep kwam ik door in 1.13.05, precies wat ik in mijn hoofd had.
In verband met tegenwind verloor ik tussen 21 en 30 km een minuut op het beoogde schema van 2.26 en liet ik een tijd noteren van 1.45.10.
Vanaf 26km kreeg ik wat meer de wind in de rug en hoopte ik te kunnen versnellen…helaas lukte dat na 30km niet meer en liepen de km-tijden op naar 3.45/km.
De laatste 7km kreeg ik het echt zwaar, de inspanningen in de regen en tegen de wind in lopen hadden zijn tol geƫist en de bovenbenen werden erg zwaar. Het tempo zakte naar 14 a 15 km/u en de klinkers in de stad waren geen pretje.
Uiteindelijk finishte ik als twaalfde in een tijd van 2.33.56. Kijkend naar de omstandigheden viel dit nog mee, maar tevreden was ik niet. Later meer…

Comments are closed.