Atleet

Casper is hardloper van nationaal niveau. In het verleden richtte hij zich met name op de midden afstand. Dit heeft, zowel bij de jeugd als senioren, geresulteerd in enkele nationale titels en een wereldtitel bij de masters. Met zijn club Phanos heeft Casper diverse malen deelgenomen aan Europa Cup-wedstrijden. Nu de jaren beginnen te tellen richt hij zich op DE klassieke afstand van de atletiek: de marathon.

management

Casper is bewegingswetenschapper en heeft vele jaren ervaring in (project-)management, advies en beleid. Zowel binnen (semi-)overheden, sportorganisaties als commerciƫle bedrijven. Hij combineert zijn (interim) werkzaamheden met zijn sportieve loopbaan als atleet.

30 jaar geleden: Plantsoenloop!

Alweer 30 jaar geleden begon ik met hardlopen, mij eerste wedstrijd was de Plantsoenloop, die werd toen voor de 25ste keer georganiseerd. Afgelopen zaterdag was de 55ste keer en ik deed weer eens mee.

Eerder won ik de Plantsoenloop 3 keer als senior en 11 keer als junior. In totaal dus 14 keer, echter ik was niet naar Groningen afgereisd om deze loop voor de 15de keer te winnen, mijn conditie is nog onvoldoende. Ik kwam om lekker te lopen en om de sfeer te proeven. En dat lukte! Het was weer echt herfstweer, zoals dat hoort bij de Plantsoenloop, en de gevallen bladeren roken nog net als 30 jaar geleden.

Foto: Erik van Echten

Na een behouden start wis ik het tempo aardig vast te houden. Het was wel koud en nat onderweg, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb heerlijk genoten en lekker gelopen, uiteindelijk werd ik 10de en daar was ik eigenlijk best tevreden mee.

Als afsluiter liep ik de trimloop mee met mijn vader, nog eens 4 keer de ‘hoge berg’ op. Mijn vader hield zich goed en zo liepen wij, net als 30 jaar geleden, weer eens samen de Plantsoenloop.

Foto: Erik van Echten

Klik hier voor alle uitslagen.

Comments are closed.